diumenge, 8 de juny del 2014

L'ACTIVITAT FÍSICA ÉS VITAL PER ALS NENS I NENES AMB AACC DES DE BEN PETITS...


La PSICOMOTRICITAT, a l’Educació Infantil  des de la pràctica psicomotriu Bernard Aucouturier (PPA) ,té diferents aplicacions pràctiques, segons les necessitats  que presenta  el nen /a.
És millor basar-se en la "Psicomotricitat  educativa i preventiva" , es  crea un dispositiu que afavoreix el procés de maduració  i  el desenvolupament  harmònic de la personalitat del nen/a.

 



Aquesta pràctica constitueix un marc privilegiat pel nen/a, en el qual se li permet expressar-se lliuremen, el que resulta més interessant es que cada nen/a és important, i se sent o es pot sentir comprès i respectat tant per l’adult com pels companys/es , és un lloc, un espai on el nen/a pot aprendre quins són els seus límits, pot compartir , ajudar i/o ser ajudat, aquí no importa si un nen/a és més o menys hàbil, es tracta de veure al nen/a en tota la seva globalitat i ajustar l’ajuda en funció de les necessitats que presenti – que tots/es les poden tenir - i d’aquí el més important és el  paper que juga el psicomotricista, sessió rere sessió, de saber mirar, detenir-se i reflexionar sobre el perquè  de una manera o altra  les sessions i quin tipus d’ajuda mereix tenir cada nen/a.

“La pràctica psicomotriu dóna la possibilitat al nen/a de SER, EXISTIR I VIURE com a persona”. (B. Aucouturier. Jornades de psicomotricitat. Abril de 2005).




Fet per Sònia Vidal
Mestra i professora d'Educació Física.